Mergi la conținut
4 idei fresh de activități de familie perfecte pentru acasă

4 idei fresh de activități de familie perfecte pentru acasă

Una dintre întrebările pe care ni le punem cu toții în această perioadă este cum să ne umplem constructiv timpul petrecut în casă. Acum e momentul perfect pentru a ne uni forțele creative în familie, folosindu-ne de ce avem în jurul nostru pentru a crea și explora împreună.

Azi vă inspirăm cu 4 idei potrivite pentru a explora curiozitatea și creativitatea de acasă, în orice familie!

1.  Creăm o hartă a plimbărilor prin lume

Chiar dacă acum nu putem călători așa cum ne-am dorit sau planificat, vacanțele petrecute împreună sunt mereu un pretext bun de a rememora aventurile în familie și a medita asupra locurilor de văzut și experimentat în viitor!

Hai să transformăm ideile de vacanță și amintirile frumoase într-o hartă vie, creată împreună!

Vă puteți juca cu una sau mai multe idei creative:

  • Puteți desena împreună harta lumii pe o coală mare de hârtie, pe care marcați locurile în care ați fost, scriind în dreptul fiecăreia 3 cuvinte care vă aduc aminte de experiență și locurile în care v-ați dori să mergeți, în dreptul cărora notați 3 cuvinte care reprezintă ce v-ar plăcea să vedeți sau să experimentați.
  • Puteți decupa din materiale textile colorate, pe care nu le folosiți la altceva, conturul țărilor pe care le-ați vizitat, lipindu-le apoi pe o suprafață plană, creând astfel un puzzle de familie al călătoriilor voastre.
  • Puteți printa harta lumii în mai multe exemplare, iar fiecare membru al familiei să coloreze destinațiile pe care-și dorește să le viziteze, pentru ca apoi să împărtășească celorlalți cele mai interesante lucruri de făcut în locurile alese.

2.  Ne lăsăm inspirați de natură

Prețuim natura, învățăm să o iubim și să o celebrăm în orice situație, folosindu-ne creativ de ce ne oferă ea! Fie că e vorba de multitudinea de forme, culori sau texturi, natura, în diversitatea ei, ne oferă tot ce avem nevoie pentru a lăsa frâu liber creativității!

Iată câteva idei de activități de familie, a căror vedetă este natura:

  • Mandala colorată din frunze sau petale de flori

Puneți laolaltă frunze sau flori pe care le puteți culege în siguranță sau pe care le aveți acasă și creați o lume plină de culoare, așa cum vă dictează imaginația!

  • Pictură colaborativă

Ce poate uni la nivel creativ mai mult o familie decât o creație realizată împreună? O provocare simplă și inedită este cea a picturii colaborative, unde un membru al familiei alege un element din natură și desenează conturul (un model de frunză, floare, copac), iar ceilalți continuă desenul, pe rând, adăugând culoare și formă, în funcție de inspirație.

Rezultatul final va fi dovada faptului că fiecare membru al familiei are o voce creativă!

3. Vizităm virtual muzeele lumii

Cine spune că nu ne putem bucura de experiența unui muzeu și acasă? Marile muzee ale lumii ne provoacă să ne plimbăm printre cele mai impresionante creații artistice, să învățăm lucruri noi despre artă și să ne bucurăm de tot ceea ce ne-au lăsat moștenire cei mai inspirați artiști ai trecutului și prezentului!

Îi luăm pe cei mici de mână și dăm o tură virtuală prin muzeele lumii:

De la artă până la dinozauri și civilizații antice, puteți explora împreună ce vă face cu ochiul din diversitatea de resurse puse la dispoziție de către Google!

4. Ne plimbăm pe Marte

Ne punem costumele de cosmonauți și pornim într-una din cele mai ambițioase călătorii virtuale pe care le-am făcut vreodată - ne plimbăm pe Marte, cu ajutorul imaginilor reale surprinse de NASA prin intermediul rover-ul Curiosity!

O călătorie inedită alături de cei mici, care ne invită să depășim virtual granițele casei noastre și să mergem acolo unde doar oamenii de știință au ajuns!

Fiindcă munca de creație și explorare e și ea solicitantă, ne reunim la finalul zilei la masă și ne răsfățăm cu o pizza delicioasă de la Don King Pizza din Era Park Oradea, pe care o puteți comanda în siguranță acasă, între orele 12:00 - 20:00, la telefon 0735 550 550.

Iată cât de diversă e lumea apropiată și îndepărtată a imaginației și inspirației, pe care o putem explora alături de familie, din confortul casei noastre! Voi ce idei de activități ați pregătit pentru cei mici?