Mergi la conținut
Super-expoziția de fluturi tropicali vii revine la ERA Park Oradea!

Super-expoziția de fluturi tropicali vii revine la ERA Park Oradea!

Da, vremurile pe care le trăim nu sunt dintre cele mai optimiste. Dar, dacă ne uităm la partea plină a paharului, găsim mereu motive să ne facem viața mai frumoasă! Tocmai în acest scop, centrul comercial ERA Park Oradea, din Calea Aradului nr. 62, readuce în fața pasionaților de frumos expoziția spectaculoasă de fluturi tropicali vii!

 Evenimentul se va desfășura începând de sâmbătă, 17 octombrie, până pe 30 octombrie, într-un loc special amenajat sub cupola centrului comercial. Toți cei care vor trece pe aici vor avea posibilitatea să admire peste 150 de fluturi vii, originari din America de Sud și Asia.

Expoziția este realizată în parteneriat cu Casa Fluturilor Praid, din judeţul Harghita, primul aşezământ permanent de fluturi din România. Acolo, fluturii sunt crescuți într-un cadru special, într-o clădire cu propriul lor „spaţiu de zbor”, cu un microclimat tropical, ornat cu plante tropicale, completat de un mic lac şi o alee circulară.

Printre „piesele de rezistență” de la ERA Park se vor afla Fluturele de azur (Morpho peleides), denumit de proprietari „virtuosul colecției”, graţioșii fluturi zebra (Heliconiinae) ori fluturii bufniţa uriaşă (Calligo memnon) care lenevesc mereu.

Potrivit proprietarilor colecției, fluturii provin din ferme dedicate din America de Sud, Asia şi Africa, ajungând în România sub formă de crisalide. Acestea sunt puse într-o clocitoare construită special, unde după câteva zile, în funcţie de specie, văd lumina zilei nişte fluturi minunaţi. Proprietarii Casei Fluturilor sunt preocupați să aducă mereu în atenția publicului specii noi.

Expoziția de la ERA Park Oradea va fi deschisă zilnic, între orele 9 și 19, iar vizitatorii vor avea posibilitatea să achiziționeze și mici suveniruri.

Dat fiind contextul epidemiologic, respectarea măsurilor împotriva Covid-19 e obligatorie. Cei care vor vizita spațiul special amenajat trebuie să aibă temperatura sub 37,3 grade Celsius, să poarte neapărat masca de protecție, dar și să folosească soluțiile dezinfectante puse la dispoziție de organizatori. De asemenea, păstrarea distanței de siguranță este necesară, așa că nu vă îngrămădiți, fiecare are timp suficient pentru a admira ineditele exponate!

Intrarea este gratuită, vă așteptăm cu drag!